YÜKLENİYOR

Arayın

Dolgu Uygulamaları – Dolgu Enjeksiyonu

Paylaş

Dolgu Enjeksiyonu Nedir?

Dolgu uygulamaları günümüzde vücudun hemen hemen her bölgesinde deformasyonların giderilmesi için kullanılabilen cerrahi olmayan estetik işlemlerdir. Hacmi kaybolmuş bölgeye gerekli hacmi kazandırmak, cildin pürüzsüz olmasını sağlamak ve yüz hatlarını düzeltmek için deri altına jel benzeri maddeleri enjekte etme uygulamalarıdır. Dünya genelinde hem kadınların hem de erkeklerin sıklıkla rağbet ettiği bu tedavi sayesinde kişiler çok daha genç ve estetik bir cilde sahip olurlar. Cerrahi bir işlem olmadan yapılan dolgu botoks enjeksiyonu, her geçen gün çok daha fazla kişi tarafından öğrenilerek tercih edilmektedir.

Hangi Bölgelere Dolgu Enjeksiyonu Uygulanır?

Hacim kaybı, yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasının en büyük nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Genellikle burun ve ağız bölgesinde kendini gösteren bu durum dokular inceldikçe yanakların içe doğru çökmesine neden olur. Dermal dolgu malzemeleri sayesinde kırışıklıklar düzeltilerek dudakların dolgun hale gelir. Böylece hacim eksiklikleri giderilerek kişiye çok daha genç bir görünüm kazandırılır.

Dolgu Enjeksiyonu Malzemeleri Nelerdir?

Çok çeşitli dolgu malzemeleri mevcuttur. Bunların en çok tercih edilenleri;

  • Hyalüronik Asit (HA)
  • Otolog Yağ Enjeksiyonu

Dolgu Uygulamaları Niçin Kullanılır?

Genel olarak dolgu enjeksiyonu kırışıklıkların tedavisi için kullanılır. Bireyler tarafından en çok yüz bölgesinde “Dudak Dolgusu, Yanak Dolgusu, Elmacık Kemiği Dolgusu ve Çene Dolgusu” olarak tercih edilmektedir. Özellikle burun ve ağız çevresindeki çizgilerin giderilmesinde, içe doğru çökmüş olan yanaklara hacim kazandırılmasında, yüz simetrisinin düzeltilmesinde ve çenedeki kırışıklıkların giderilmesinde dolgu enjeksiyonuna başvurulmaktadır. Tek seansın yeterli olduğu bu uygulamada dolgu malzemeleri doğal ve güvenilir maddelerden oluşur. Genellikle lokal anestezi altında yapılan dolgu enjeksiyonunda, hacim kazandırılmak istenen bölgedeki derinin altına dolgu malzemesi enjekte edilir. Ortalama yarım saat süren bu işlem esnasında herhangi bir kesi yapılmasına gerek duyulmaz. Bu nedenle iz kalması gibi bir durum söz konusu değildir.