Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /var/www/vhosts/estetikcerrahiturkiye.com/httpdocs/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203
Meme Onarımı (Meme Rekonstrüksiyonu) - Estetik Cerrahi Türkiye Prof. Dr. Şükrü Yazar
YÜKLENİYOR

Arayın

Meme Onarımı (Meme Rekonstrüksiyonu)

Paylaş

Meme onarımı (meme rekonstrüksiyonu) nedir?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı doktorlar tarafından meme kanseri, yanık, iş – trafik kazaları, ağır hastalıklar ve doğumsal sebeplerle memelerin ikisinde ya da birinde meydana meme kaybının doğal memeye benzeyen yeni memenin yapılması tedavisi süreçlerine “Meme Onarımı (meme rekonstrüksiyonu)” denir.

Meme onarımı, estetik bir ameliyat değil bir onarım (rekonstrüksiyon) ameliyatıdır. Yani kanser ya da kaza nedeniyle kaybedilen bir uzvun doğalına yakın şekilde yerine konulması çalışmasıdır. Günümüzde iyi merkezlerde meme kanseri; genel cerrahi, plastik ve rekonstrüktif cerrahi, medikal ve radyasyon onkolojisi, patoloji uzmanlarının oluşturduğu bir sağlık ekibi tarafından tedavi edilmektedir. Bu ekip, ameliyat öncesi hastayı değerlendirir ve hasta için en uygun tedavi seçeneğini birlikte belirlerler.

Meme onarımı (meme rekonstrüksiyonu) ne zaman yapılır?

  • Eş zamanlı meme onarımı; Genel cerrahi ekibi memeyi alma ameliyatını (Mastektomi) yaparken aynı seansta biz plastik cerrahların memeyi yeniden yapma ameliyatına eş zamanlı meme onarımı diyoruz. Eş zamanlı meme onarımını implantlar (protezler), hastaların kendi dokuları ya da bu yöntemleri kombine edilmesi ile yapılır.
  • Geç dönem meme onarımı; Memesi daha önce alınmış ve herhangi bir meme onarımı yapılmamış olan hastalarda memenin yeniden yapılmasına geç dönem meme onarımı diyoruz. Bu hastalarda da meme onarımını implantlar (meme protezleri), hastaların kendi dokuları ya da bu yöntemleri kombine edilmesi ile yapılır.

Meme onarımı nasıl yapılır ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Meme rekonstrüksiyonu aşamaları

Kadınlarda Kanserli Memenin Alınması Sonrasında Yeni Memenin Oluşturulması Süreçleri

I – Meme dokusunun oluşturulması aşaması

II – Meme başı ve areolanın oluşturulması aşaması

III – Memeler arasında simetrinin sağlanması